Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

PREDSTAVA “JEŽEVA KUĆICA” DONIJELA RADOST TUZLANSKIM MALIŠANIMA

Jul 11, 2023 | Novosti

Predstava “Ježeva kućica”, u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo, odigrana je u subotu 8. jula na sceni Narodnog pozorišta Tuzla. Predstava je izvedena u sklopu manifestacije “Ljeto u Tuzli”, a gostovanje ove predstave omogućili su Grad Tuzla i BH Telecom.

U prepunoj sali Narodnog pozorišta Tuzla odigrala se prava magija, koja će tuzlanskim mališanima još dugo ostati u sjećanju. Ovom predstavom je i zvanično završena pozorišna sezona 2022/23.

Autor teksta je najpoznatiji bosanskohercegovački pisac za djecu – Branko Ćopić, režiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić – Kulenović, a u predstavi igraju Alma Merunika, Anita Kajasa Memović, Ajla Cabrera, Sanin Milavić, Damir Kustura i Mirza Dervišić.

Također pročitajte

Pogledajte dokumentarni film “Mudrost traume” dr Gabora Matea u Tuzli

Pogledajte dokumentarni film “Mudrost traume” dr Gabora Matea u Tuzli

U organizaciji Novak Đoković Fondacije u okviru programa “Podrška, ne perfekcija”, dokumentarni film “Mudrost traume” dr Gabora Matea biće prikazan 26. septembra u Narodnom pozorištu u Tuzli, kao i drugim gradovima širom Balkana. U periodu od 18. do 30. septembra, 40...

NOVA URNEBSNA KOMEDIJA USKORO NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA TUZLA

NOVA URNEBSNA KOMEDIJA USKORO NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA TUZLA

Ansambl narodnog pozorišta Tuzla, u koporodukciji s Art Teatrom Tuzla,  za svoju publiku priprema novi pozorišni hit. U pitanju je komedija Davora Špišića „Žene u crvenom“. Režiju predstave potpisuje Midhat Kušljugić, a glumački anasambl čine Meliha Fakić, Elvira...