Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

Nagrada JOZA za najbolju gostujuću predstavu dodijeljena predstavi BUDALA NA VEČERI

Jan 30, 2023 | Novosti

Prošla sedmica je nosila važan događaj za naše Pozorište!

U pitanju je svečana dodjela nagrade “Joza”, Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci.

NAGRADA JOZA posebna je nagrada na hrvatskoj kazališnoj sceni jer jedino u Vinkovcima publika tokom cijele godine ima priliku putem glasačkih listića, koji svaki gledatelj dobiva uz kupljenu ulaznicu, ocijeniti: – sve izvedene predstave te u predstavama domaće produkcije odabrati najboljeg glumca i glumicu. Riječ je o cjelogodišnjoj priči koja je obuhvatila sve gostujuće i domaće izvedbe, u organizaciji vinkovačkog kazališta.

U kategoriji “Najbolja gostujuća predstava”, odabrana je predstava BUDALA NA VEČERI, po tekstu Frencisa Vebera i u režiji Midhata Kušljugića, u produkciji našeg Narodnog pozorišta Tuzla!

Organizatorima iz Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovici , kao i vinkovačkoj publici se zahvaljujemo, a našem ansamblu upućujemo čestitke za ovaj veliki pozorišni uspjeh!

Predstavu BUDANA NA VEČERI na našem repertoaru možete gledati u utorak, 7.2. u 19,30 sati.

Vidimo se u pozorištu!

FOTO: Dražen Bota / STUDIO BOTA Vinkovci

Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci, 27.02.2023.

Također pročitajte

PREDSTAVA “HAMLET” POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BiH

PREDSTAVA “HAMLET” POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BiH

Povodom Dana nezavisnosti BiH, ansambl Narodnog pozorišta Tuzla će za svoju publiku odigrati predstavu "Hamlet", po tekstu Williama Shakespearea, te u režiji Zlatka Pakovića. U predstavi igraju Milenko Iliktarević, Elvis Jahić, Irfan Kasumović, Adnan Omerović, Ivana...