Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

Nagrada JOZA za najbolju gostujuću predstavu dodijeljena predstavi BUDALA NA VEČERI

Jan 30, 2023 | Novosti

Prošla sedmica je nosila važan događaj za naše Pozorište!

U pitanju je svečana dodjela nagrade “Joza”, Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci.

NAGRADA JOZA posebna je nagrada na hrvatskoj kazališnoj sceni jer jedino u Vinkovcima publika tokom cijele godine ima priliku putem glasačkih listića, koji svaki gledatelj dobiva uz kupljenu ulaznicu, ocijeniti: – sve izvedene predstave te u predstavama domaće produkcije odabrati najboljeg glumca i glumicu. Riječ je o cjelogodišnjoj priči koja je obuhvatila sve gostujuće i domaće izvedbe, u organizaciji vinkovačkog kazališta.

U kategoriji “Najbolja gostujuća predstava”, odabrana je predstava BUDALA NA VEČERI, po tekstu Frencisa Vebera i u režiji Midhata Kušljugića, u produkciji našeg Narodnog pozorišta Tuzla!

Organizatorima iz Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovici , kao i vinkovačkoj publici se zahvaljujemo, a našem ansamblu upućujemo čestitke za ovaj veliki pozorišni uspjeh!

Predstavu BUDANA NA VEČERI na našem repertoaru možete gledati u utorak, 7.2. u 19,30 sati.

Vidimo se u pozorištu!

FOTO: Dražen Bota / STUDIO BOTA Vinkovci

Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci, 27.02.2023.

Također pročitajte

UZBUDLJIVA SEDMICA U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

UZBUDLJIVA SEDMICA U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

Narodno pozorište Tuzla je ove sedmice pripremilo nekoliko zanimljivih događaja za svoju publiku. Prva predstava ovosedmičnog repertoara će se odigrati u utorak, 07. maja u 19,30 sati, a u pitanju je predstava „Škrtac“ (J.P. Moliere) u režiji Tamare Damjanović. Radnja...

Predstava “Sladoled” za vikend u Narodnom pozorištu Tuzla

Predstava “Sladoled” za vikend u Narodnom pozorištu Tuzla

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u suradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla će u subotu, 27. lipnja/juna s početkom u 19,30 sati upriličiti izvođenje predstave Sladoled, Teatra Gavran iz Zagreba, čiji je voditelj Miro Gavran. Miro Gavran je najprevođeniji i u kazalištu...