Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

 „XXVIII POZORIŠNI DANI“ USKORO U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

Nov 2, 2022 | Novosti

Pripreme za pozorišnu reviju „Tuzlanski pozorišni dani“ se privode kraju u Narodnom pozorištu Tuzla. Ovogodišnja revija će se održati od 10. do 20. novembra tekuće godine, a na programu je ukupno deset predstava domaćih i regionalnih produkcija.

Svečano otvaranje Revije je zakazano za četvrtak, 10. novembar u 19,30 sati, premijernim izvođenjem predstave „Djelidba“ po tekstu Skendera Kulenovića i u režiji Miralema Zubčevića. Prvo reprizno izvođenje predstave „Djelidba“ zakazano je za dan poslije, 11. novembra u 19,30 sati.

Bosansko narodno pozorište Zenica će na Reviji učestvovati sa predstavom „Tri dana“, po tekstu Romana Sikore i u režiji Tanje Miletić Oručević, a publika će predstavu moći pogledati u subotu 12. novembra u 19,30 sati.

U pratećem dijelu programa bit će organizovano Književno veče i promocija knjige „Setilo se majke“, autorice Brankice Damjanović, a promocija će se održati u  nedjelju, 13. novembra u 18,00 sati.

Predstava „Lutka“ po tekstu Mire Gavrana i u režiji Adisa Bakrača,  u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo, će se odigrati u ponedjeljak 14. novembra u 19,30 sati. Pozorište mladih Sarajevo na ovogodišnjoj Reviji u programu učestvuje i s predstavom za djecu „Tobija“, u režiji Marija Drmaća, a predstava je na repertoaru u utorak 15. novembra u 11,00 sati.

Program revije se nastavlja u srijedu, 16. novembra u 19,30 sati, kada će publika moći pogledati predstavu „Zbogom, Kalifornijo“ Narodnog pozorišta Mostar, za koju je tekst napisala Emina Kovačivić i koju je režirala Lajla Kaikčija.

Hrvatsko narodno kazalište Mostar će se na Reviji predstaviti sa predstavom „Isus, sin čovječiji“, po tekstu Halila Džubrana i u režiji Roberta Pehara, a predstava je na repertoaru Revije u četvrtak, 17. novembra u 19,30 sati.

Program revije namijenjen najmlađima nastavlja se izvođenjem predstave „Kao Mačak u čizmama“, u režiji Midhata Kušljugića, u koprodukciji ART Teatra Tuzla i Narodnog pozorišta Tuzla, a mališani će predstavu moći pogledati u dva termina. Premijerno izvođenje predstave je zakazano za petak, 18. novembar u 18,00 sati, a prvo reprizno izvođenje u subotu, 19. novembra u 12, 00 sati. Premijeru predstave „Kao Mačak u čizmama“ će upotpuniti i promocija knjige „Mali glumci“, autora Midhata Kušljugića i Vahida Klopića.

Gostujuća predstava „Teror“, autora Ferdinanda Von Schiracha i reditelja Ivana Funka, u koprodukciji Hrvatskog kazališta Pečuh i Hrvatskog narodnog kazališta Osijek, na repeprtoaru Revije je u subotu, 19. novembra u 19,30 sati.

Svečano zatvaranje revije je zakazano za 20. novembar, u 19,30 sati, na kojem će publika moći pogledati gostujuću predstavu „Ljubavna priča“, autora Puriše Đorđevića i reditelja Ljubiše Ristića, u produkciji beogradskog KPGT-a.

Informacije i rezervacije ulaznica za sve predstave na Reviji, mogu se izvršiti na brojeve telefona 035 251 645 i 035 251 646, te email rezervacije@nptz.ba

Također pročitajte

BOGAT SEDMIČNI REPERTOAR U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

BOGAT SEDMIČNI REPERTOAR U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

Na repertoaru Narodnog pozorišta Tuzla ove sedmice publika će moći pogledati nekoliko kvalitetnih predstava, kako domaće produkcije tako i produkcija partnerskih pozorišnih kuća. Prva predstava na ovosedmičnom repertoaru je predstava “Macbett”, autora Eugenea Ionescoa...

SEDMICA U ZNAKU HAMLETA NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

SEDMICA U ZNAKU HAMLETA NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

Ansambl Narodnog pozorišta Tuzla će u tekućoj sedmici za svoju publiku odigrati dvije predstave na svojoj matičnoj sceni. “Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja”, autora Ive Brešana i u režiji Mustafe Nadarevića,  na repertoaru ovog pozorišta je u utorak, 09. maja...

Srebrenica: Izvlačenje pouke iz prošlosti kroz pozorišnu imaginaciju

Srebrenica: Izvlačenje pouke iz prošlosti kroz pozorišnu imaginaciju

Narodno pozorište Tuzla je zajedno sa Helsinškim komitetom za ljudska prava u Srbiji, Documenta - Centrom za suočavanje s prošlošću (Hrvatska) i Međunarodnim partnerstvom za ljudska prava (Belgija), učestvovalo u implementaciji projekta "Srebrenica: izvlačenje pouke...