Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

GOSTUJUĆA PREDSTAVA “ISPOD ZMAJEVOG KRILA” U NP TUZLA

Jun 24, 2022 | Novosti

Narodno pozorište Tuzla će u srijedu, 29. juna u 19,30 sati ugostiti predstavu “Ispod zmajevog krila”, u koprodukciji Udruženja Kult i Dječjeg i omladinkog teatra Gradačac.

Ova predstava je autorsko djelo polaznika dramskog studija DOP-a, a mentorica na produkciji je mlada gradačačka glumica Ida Tursić.

Muzika korištena u predstavi je izbor navedenih autora: Kulin ban, Fahir Atakoglu, Aytekin Aytas, Jorge Mendez, Frederic Chopin. Pjevačke dionice u predstavi izvodi Naida Šehović.

U predstavi igraju Ajna Ganibegović, Anisa Mujić, Elma Peštalić, Emina H. Ibrahimbegović, Emina Ibranović, Naida Šehović, Ivan Mijačević (Husein kapetan Gradaščević).

Ulaz na predstavu je besplatan.

Također pročitajte

VELIKO FINALE POZORIŠNE SEZONE 2023/24. U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

VELIKO FINALE POZORIŠNE SEZONE 2023/24. U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

Kraj pozorišne sezone 2023/24. u Narodnom pozorištu Tuzla bit će ispunjen scenskom igrom nekoliko predstava domaće i gostujućih produkcija. Prvu predstavu publika će moći pogledati u četvrtak, 13. juna u 19,30 sati, a u pitanju je predstava „Tri prikativanja Boga“,...

UZBUDLJIVA SEDMICA U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

UZBUDLJIVA SEDMICA U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

Narodno pozorište Tuzla je ove sedmice pripremilo nekoliko zanimljivih događaja za svoju publiku. Prva predstava ovosedmičnog repertoara će se odigrati u utorak, 07. maja u 19,30 sati, a u pitanju je predstava „Škrtac“ (J.P. Moliere) u režiji Tamare Damjanović. Radnja...