Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

Program Sterijinog pozorja: 9 predstava u trci za nagrade

May 21, 2021 | Novosti

Sterijino pozorje u Novom Sadu najavljeno je od 18. do 26. juna, u takmičarskom programu planirano je igranje devet predstava, a u programima “Krugovi” i u off-programu još četiri komada.

Organizatori jedne od najvažnijih pozorišnih smotri u regionu saopštili su ranije da će nastojati da 66. Sterijino pozorje, uprkos okolnostima, bude održano u punom obimu, sa brojnim pratećim programima, a selektor dr Milivoje Mlađenović je za takmičarski program odabrao devet predstava.

Takmičarski program

U takmičarskom programu publika će moći da vidi predstave „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića u režiji Tanje Mandić Rigonata (Hrvatsko narodno kazalište „Ivan Pl. Zajc“, Rijeka), „Deobe“ Dobrice Ćosića u dramatizaciji Spasoja Ž. Milovanovića i režiji Juga Radivojevića (Srpsko narodno pozorište, Novi Sad), „Kus petlić“ Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića (Narodno pozorište Subotica), „Šindlerov lift“ po romanu Darka Cvijetića u režiji Kokana Mladenovića (Kamerni teatar 55, Sarajevo), „Ako dugo gledaš u ponor“ Enesa Halilovića u dramatizaciji Zlatka Pakovića (Regionalno pozorište Novi Pazar / Kulturni centar Novi Pazar), „Velika depresija“ Filipa Grujića u režiji Marka Čelebića (Srpsko narodno pozorište / Centar za razvoj vizuelne kulture, Novi Sad), „Radio Šabac“ Olge Dimitrijević (Šabačko pozorište), „Tiho teče Misisipi“ Vladimira Tabaševića u režiji Ivice Buljana (Beogradsko dramsko pozorište) i „Vitezovi Lake male“ u režiji Andraša Urbana (Pozorište „Deže Kostolanji“, Subotica).

Program „Krugovi“

U netakmičarskoj međunarodnoj selekciji „Krugovi“ predviđene su predstave „Hotel Zagorje“, autorski projekat Anice Tomić i Jelene Kovačić po motivima romana Ivane Bodrožić (Gradsko dramsko kazalište Gavela, Zagreb) i „Kreketanja“ Almira Bašovića u režiji Aleša Kurta (Narodno pozorište Tuzla).

Također pročitajte

 „XXVIII POZORIŠNI DANI“ USKORO U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

 „XXVIII POZORIŠNI DANI“ USKORO U NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

Pripreme za pozorišnu reviju „Tuzlanski pozorišni dani“ se privode kraju u Narodnom pozorištu Tuzla. Ovogodišnja revija će se održati od 10. do 20. novembra tekuće godine, a na programu je ukupno deset predstava domaćih i regionalnih produkcija. Svečano otvaranje...