Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

ANSAMBL NARODNOG POZORIŠTA TUZLA NA GOSTOVANJIMA U HRVATSKOJ I MAĐARSKOJ

Mar 13, 2023 | Novosti

Ansambl Narodnog pozorišta Tuzla je u mjesecu februaru gostovao u dva regionalna pozorišta, a nastupali su sa predstavom “Djelidba”, autora Skendera Kulenovića i u režiji Miralema Zubčevića.

Hrvatsko kazalište Pečuh, Mađarska

Predstava Djelidba je odigrana u Hrvatskom kazalištu Pečuh u Mađarskoj, u četvrtak, 23. februara. Publika, koju su činili Mađari hrvatskih korijena, je na zanimljiv i topao način dočekala i velikim aplauzom nagradila tuzlanski glumački ansambl.

Dan poslije, u petak 24. februara, glumci tuzlanskog pozorišta nastupali su pred vinkovačkom publikom, u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima. Kao i svake godine, ekipa iz Tuzle donijela je mnogo smijeha i vedrine u ovo kazalište.

Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci

Narodno pozorište Tuzla ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa ova dva kazališta, tako da i tuzlanska publika često ima priliku da pogleda produkcije ove dvije pozorišne kuće, u sklopu pozorišne revije “Tuzlanski pozorišni dani”.

Također pročitajte

Predstava “Sladoled” za vikend u Narodnom pozorištu Tuzla

Predstava “Sladoled” za vikend u Narodnom pozorištu Tuzla

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u suradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla će u subotu, 27. lipnja/juna s početkom u 19,30 sati upriličiti izvođenje predstave Sladoled, Teatra Gavran iz Zagreba, čiji je voditelj Miro Gavran. Miro Gavran je najprevođeniji i u kazalištu...