Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

ANSAMBL NARODNOG POZORIŠTA TUZLA NA GOSTOVANJIMA U HRVATSKOJ I MAĐARSKOJ

Mar 13, 2023 | Novosti

Ansambl Narodnog pozorišta Tuzla je u mjesecu februaru gostovao u dva regionalna pozorišta, a nastupali su sa predstavom “Djelidba”, autora Skendera Kulenovića i u režiji Miralema Zubčevića.

Hrvatsko kazalište Pečuh, Mađarska

Predstava Djelidba je odigrana u Hrvatskom kazalištu Pečuh u Mađarskoj, u četvrtak, 23. februara. Publika, koju su činili Mađari hrvatskih korijena, je na zanimljiv i topao način dočekala i velikim aplauzom nagradila tuzlanski glumački ansambl.

Dan poslije, u petak 24. februara, glumci tuzlanskog pozorišta nastupali su pred vinkovačkom publikom, u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima. Kao i svake godine, ekipa iz Tuzle donijela je mnogo smijeha i vedrine u ovo kazalište.

Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci

Narodno pozorište Tuzla ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa ova dva kazališta, tako da i tuzlanska publika često ima priliku da pogleda produkcije ove dvije pozorišne kuće, u sklopu pozorišne revije “Tuzlanski pozorišni dani”.

Također pročitajte

PREDSTAVA “HAMLET” POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BiH

PREDSTAVA “HAMLET” POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BiH

Povodom Dana nezavisnosti BiH, ansambl Narodnog pozorišta Tuzla će za svoju publiku odigrati predstavu "Hamlet", po tekstu Williama Shakespearea, te u režiji Zlatka Pakovića. U predstavi igraju Milenko Iliktarević, Elvis Jahić, Irfan Kasumović, Adnan Omerović, Ivana...