Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

U Ministarstvu za kulturu, sport i mlade razmatrane bitne stavke djelovanja NP Tuzla

Aug 22, 2022 | Novosti

Danas (22.8.2022.) je u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK održan radni sastanak na kom su prisustvovali resorna Ministrica Ivana Mijatović, pomoćnica za kulturu Amela Mehmedović  i direktor Narodnog pozorišta Tuzla Mirza Ćatibušić.

Sasatanak je iniciran od strane Narodnog pozorišta Tuzla, s ciljem poboljšanja uslova rada, unapređenja programskih aktivnosti, kao i tekuća pitanja.

Na sastanku su razmatrane sljedeće tačke:

1. Urgencija za otklanjanje administrativnih prepreka i što hitniju implentaciju sporazuma o povećanju plaća za uposlenike u kulturi s obzirom na rastuću inflaciju, te povećanje životnih troškova.

2. Stvaranje uslova za reprizna izvođenja predstava sa repertoara Narodnog pozorišta Tuzla u prikladnim prostorima na području drugih TK općina i gradova, te da se ova aktivnost uplanira kao redovna i da se za istu izdvoje namjenska sredstva.

3. Aktiviranje rada na izmjenama Zakona o pozorišnoj djelatnosti kako bi se postojeći, zastarjeli zakon uskladio sa aktuelnim potrebama i načinom djelovanja pozorišne umjetnosti na području TK.

4. Poduzimanje aktivnosti na povećanju energetske efikasnosti zgrade Narodnog pozorišta Tuzla, u saradnji sa Ministarstvom za okoliš, te planiranje narednih koraka na rješavanju ovog pitanja.

Dogovoreni su i konkretni koraci na rješavanju otvorenih pitanja, te se nadamo da će intenzivnija komunikacija resornog ministarstva i naše ustanove polučiti rezultate, na zadovoljstvo svih.

Također pročitajte

PREDSTAVA “HAMLET” POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BiH

PREDSTAVA “HAMLET” POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BiH

Povodom Dana nezavisnosti BiH, ansambl Narodnog pozorišta Tuzla će za svoju publiku odigrati predstavu "Hamlet", po tekstu Williama Shakespearea, te u režiji Zlatka Pakovića. U predstavi igraju Milenko Iliktarević, Elvis Jahić, Irfan Kasumović, Adnan Omerović, Ivana...