Narodno Pozorište Tuzla

Novosti

Predstava „Identitluk“ u Narodnom pozorištu Tuzla

Mar 18, 2021 | Novosti

Predstava „Identitluk“ jedna je od najgledanijih i najnagrađivanijih domaćih predstava u prošloj godini, za koju se često tražila karta više. Nakon veoma uspješnih gostovanja u nekoliko bh. gradova, turneja se nastavlja i u martu kada će Identitluk najprije gostovati u Narodnom pozorištu Tuzla, 22.03. sa početkom u 19:30, nakon čega ansambl nastupa u Doboju (23.03.) i konačno u Kaknju (24.03.)

Ova duhovita, duboka i veoma poučna predstava na satiričan način propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu, te otvara pitanja koja potiču na razmišljanje o vlastitom identitetu.

Predstava je nastala prema motivima djela Amina Maaloufa “U ime identiteta”, a u režiji Tanje Miletić Oručević i sjajnog glumačkog ansambla koji čine:

Ajla HAMZIĆ
Fatima KAZAZIĆ OBAD
Amela KRESO
Ivo KREŠIĆ
Jelena KORDIĆ KURET
Nedim MALKOČEVIĆ
Dražen PAVLOVIĆ
Ivan SKOKO

Prema brojnim komentarima publike, ali i stručnog žirija, ovo je jedna od onih predstava koje se mogu pogledati više puta jer uveliko nailazi na podršku i prepoznavanje, ali i svima nama potreban iscjeljujući smijeh.

Ulaznice za predstavu su besplatne, ali je njihovo preuzimanje obavezno zbog poštivanja mjera kriznog štaba, odnosno, strogo ograničenog broja posjetilaca. Svoje besplatne ulaznice građani mogu preuzeti na biletarnici pozorišta nekoliko dana prije datuma izvedbe.

Za više informacija pratite FB stranicu i Inastagram profil predstave Identitluk.

Također pročitajte

“TRI POJAVLJIVANJA BOGA” NOVA PRODUKCIJA NARODNOG POZORIŠTA TUZLA

“TRI POJAVLJIVANJA BOGA” NOVA PRODUKCIJA NARODNOG POZORIŠTA TUZLA

„Tri prikazivanja Boga“, autora i reditelja Aleša Kurta, naziv je nove produkcije u Narodnom pozorištu Tuzla. Pripreme nove predstave otpočele su početkom ove sedmice, a premijerno izvođenje je zakazano za kraj mjeseca marta. U predstavi igraju Boris Balta, Siniša...

Posljednji pozdrav velikom Nijazu Alispahiću

Posljednji pozdrav velikom Nijazu Alispahiću

Narodno pozoriste Tuzla, ali i cijela pozorišna scena Bosne i Hercegovine, ostalo je bez velikana Nijaza Alispahića. Nijaz Alispahić, dramaturg, lektor i književni pisac rođen je u Kozluku pored Zvornika, 1940. godine. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Tuzli,...

TRI FENOMENALNE PREDSTAVE NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA TUZLA

TRI FENOMENALNE PREDSTAVE NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA TUZLA

Na repertoaru Narodnog pozorišta Tuzla iduće sedmice publika će moći pogledati nekoliko kvalitetnih predstava, kako domaće tako i gostujućih produkcija. Prva predstava na sedmičnom repertoaru, za sedmicu 27.11. – 03.12.2023., je gostujuća predstava “Državni lopov”,...